7. Økologiske grise & kartofler

Det oplever du

Du besøger et landbrug, som både er ejerens erhverv og livsstil. Du bliver taget med rundt i markerne, hører om dagligdagen med pasning af grisene og hører om naturens gang.

Du får de historier, der er dejlige at høre, men også dem, vi ikke bryder os så meget om. Jo, der er smågrise, som soen lægger sig på. Jo, der er smågrise, som er så små og svage, at de dør. Jo, der dør flere smågrise udendørs end indendørs. Arne Steffensen  ”pynter” ikke på  fortællingen. Naturen er barsk, som han siger.

Dem besøger vi

Arne Steffensen har lært at passe svin på stald, men da han selv fik gård var han ikke i tvivl. Udelivet er bedst for både ham og grisene, så i dag driver han en udendørs besætning, som siden 2005 har været økologisk. Han har 150 søer, som sørger for, at han kan fede 3000 grise af egen avl op til slagtning.

Det meste af jorden bruges til at dyrke foder til grisene, men i de senere år har han også dyrket økologiske spisekartofler. Det er en disciplin, som (næsten) kan være en videnskab, hvis de stadig større krav til smag, udseende og størrelse skal indfries

Det oplever du

Du besøger et landbrug, som både er ejerens erhverv og livsstil. Du bliver taget med rundt i markerne, hører om dagligdagen med pasning af grisene og hører om naturens gang.

Du får de historier, der er dejlige at høre, men også dem, vi ikke bryder os så meget om. Jo, der er smågrise, som soen lægger sig på. Jo, der er smågrise, som er så små og svage, at de dør. Jo, der dør flere smågrise udendørs end indendørs. Arne Steffensen  ”pynter” ikke på  fortællingen. Naturen er barsk, som han siger.

Dem besøger vi

Arne Steffensen har lært at passe svin på stald, men da han selv fik gård var han ikke i tvivl. Udelivet er bedst for både ham og grisene, så i dag driver han en udendørs besætning, som siden 2005 har været økologisk. Han har 150 søer, som sørger for, at han kan fede 3000 grise af egen avl op til slagtning.

Det meste af jorden bruges til at dyrke foder til grisene, men i de senere år har han også dyrket økologiske spisekartofler. Det er en disciplin, som (næsten) kan være en videnskab, hvis de stadig større krav til smag, udseende og størrelse skal indfries

Vælg din MÆMA-oplevelse

MÆMA 8

8 timers oplevelse med guidede ture,

eksklusiv tapas-menu og kunstneriske indslag

Dato: 22.juni 2019 fra 14.00-22.00

Læs mere og book >>

MÆMA 8+

8 timers oplevelse med guidede ture, gourmet menu

og kunstneriske indslag

14. september kl. 14.00 – 22.00

Læs mere og book >>

MÆMA 48

48 timers oplevelser med besøg hos producenter og ture i den vestjyske natur – krydret med kunstneriske indslag.

Fredag 2. august kl 14.00 – søndag 4. august kl 14. 00

Læs mere og book >>