2. Dansk Kalv

Det oplever du

Du får fortalt historien om kalvenes liv fra fødsel til slagtning. Du ser, hvordan de er opstaldet, du hører om dyrevelfærd, foder til små og store kalve, sygdom og  medicin-forbrug, regler for transport af dyr, afregningsprisen og produktionsøkonomi – og skulle, der være et enkelt spørgsmål, du ikke synes , der er fortalt nok om, så spørger du bare.

Vil du også opleve fornemmelsen af en pattende kalv, så er det sikkert èn, du må stikke fingrene ind til…..

Husk fornuftigt tøj/fodtøj – gerne fx gummistøvler

Dem besøger vi

Vi besøger et ”familie-interessentskab”, som producerer kalvekød til danske forbrugere på to gårde.

På årsbasis opfeder Jørgen Olesen, Estrupvej 5, 7500 Holstebro og Jakob Andersen ca. 1600 kalve, fortrinsvis tyrekalve af malkerace, som købes hos 17 forskellige mælkeproducenter, når kalvene er fra min. 14 dage til en måned og vejer ca. 60 kg. Kalvene slagtes, når de er max 10 mdr. og sælges i detailbutikkerne under navnet Dansk Kalv.

Det oplever du

Du får fortalt historien om kalvenes liv fra fødsel til slagtning. Du ser, hvordan de er opstaldet, du hører om dyrevelfærd, foder til små og store kalve, sygdom og  medicin-forbrug,  regler for transport af dyr, afregningsprisen og produktionsøkonomi – og skulle, der være et enkelt spørgsmål,  du ikke synes , der er fortalt nok om, så spørger du bare.

Vil du også opleve fornemmelsen af en pattende kalv, så er det sikkert èn, du må stikke fingrene ind til…..

Husk fornuftigt tøj/fodtøj – gerne fx gummistøvler

Dem besøger vi

Vi besøger et ”familie-interessentskab”, som producerer kalvekød til danske forbrugere på to gårde.

På årsbasis opfeder Jørgen Olesen og Jakob Andersen ca. 1600 kalve, fortrinsvis tyrekalve af malkerace, som købes hos 17 forskellige mælkeproducenter, når kalvene er fra min. 14 dage til en måned og vejer ca. 60 kg. Kalvene slagtes, når de er max 10 mdr., og sælges i detailbutikkerne under navnet Dansk Kalv.

Kalvekødet er lidt lysere, mere mørt og knap så kraftig i smagen som almindeligt oksekød. For at blive godkendt som leverandør af Dansk Kalv er der en række krav til fodring og staldforhold, som skal være opfyldt.

Vælg din MÆMA-oplevelse

MÆMA 8

8 timers oplevelse med guidede ture,

eksklusiv tapas-menu og kunstneriske indslag

Dato: 22.juni 2019 fra 14.00-22.00

Læs mere og book >>

MÆMA 8+

8 timers oplevelse med guidede ture, gourmet menu

og kunstneriske indslag

14. september kl. 14.00 – 22.00

Læs mere og book >>

MÆMA 48

48 timers oplevelser med besøg hos producenter og ture i den vestjyske natur – krydret med kunstneriske indslag.

Fredag 2. august kl 14.00 – søndag 4. august kl 14. 00

Læs mere og book >>